Fűszeres Sonkapác (SBD-1 helyettesítő)

1090 Ft (tart. ÁFA)

Cikkszám: 11,015,009,008,011 Kategória:

Leírás

A fűszeres sonkapác fűszerkeverék többféle hús, sonka, angolszalonna, stb. pácolására alkalmas pác-só, SBD-1 helyettesítő termék.

Összetevők: Vákuum só, természetes fűszerek, szőlőcukor, kálium-nitrát (salétromsó).

Származási hely: Magyarország

Felhasználási javaslat: 25 kg hús sózásához, illetve 20 liter 5%-os páclé készítéséhez használható, töményebben mi 4-5 liter vízhez ajánljuk bekeverni.

A Fűszeres Sonkapác SBD-1 helyettesítő termék, mindig raktáron!

/

Ahogy mi szeretjük:

Mi, a Dósa Fűszer Kft-nél, nagyon szeretjük a sonkát! Fűszeres sonkapácunkkal hagyományos páclé készítéssel szoktuk itthonra megcsinálni a Húsvétra valót. 9 liter meleg vízhez adunk 1 kg fűszeres sonkapácot, amibe 1-2 kg-os kötözött sonkákat teszünk. Három hétig benne hagyjuk, naponta felkavarjuk, forgatjuk, nézegetjük (csak mert jó érzés). Három hét után kivesszük, kiakasztjuk és hagyjuk száradni, mert nedvesen nem fogjuk tudni rendesen megfüstölni! Hideg füsttel, tiszta bükkfaaprítékkal szoktuk füstölni, szép lassan 2-3 napot (mérettől függően), hogy rendesen átjárja a sonkát, szalonnát a füst. Mennyei angolszalonnát is lehet így készíteni! Mindezek után, nincs más hátra, mint megfőzni, vagy nyersen felszeletelni a sonkát, hogy meglephessük vele a családunkat, barátainkat Húsvétra. Friss kaláccsal és zöldségekkel  tálalva a legfinomabb!

Mindezek mellett, ha valaki a másik hagyományos pácolási eljárásra, a száraz sózásra esküszik, a mi fűszeres sonkapácunkkal ezt is meg tudja tenni! Egy csomag sonkapác körülbelül 25 kg hús besózására elég. Ebben az esetben a sonkákat besózzuk, az anyagot rendesen beledörzsölve a húsba, majd fa teknőben, só ágyon, hűvös helyre tesszük. A sótól a húsok levet fognak ereszteni, ezt érdemes vissza-vissza locsolni a sonkákra, miközben naponta megfordítjuk őket. 2-3 hét elteltével a sonkákat kiakasztjuk, hagyjuk megszikkadni kicsit, majd ugyanúgy mehet a füstre, mint azt fentebb leírtuk. Itt is érdemes tiszta bükkfát használni!

Mindkét pácolási eljárásnál igaz, hogy a sonka füstölés után hajlamos sókérget „növeszteni”. Ez elkerülhető, ha füstölés előtt egy pár órára meleg, tiszta vízbe tesszük, majd ezután szárítjuk és füstöljük.

Amennyiben ki szeretné próbálni az általunk forgalmazott, tiszta bükkfaaprítékot, kattintson ide!

Amennyiben inkább nitrites pácsót keres, azt megtalálja itt.

Amennyiben a húsvétra készülődve, vicces textilfigurákat (nyulat, tojást, stb.) szeretne megtölteni kolbászfélékkel, akkor a Holundarm Kft honlapján erre is talál megoldást, itt.

 

További információk

Tömeg 1,005 kg
Súly

1 kg

Egységár

1090 Ft