Tetra-nátrium-pirofoszfát (szoluprát)

4200 Ft (tart. ÁFA)

A tetra-nátrium-pirofoszfát vagy szoluprát vízmegkötő adalékanyagot (E450 iii), a húsipar a hideg húsok vízkötőképességének javítására, stabilizátor-ként használja. Mivel a kihűlt húsok elveszítik vízmegkötő képességüket, a frissen vágott húshoz képest nagyon nehéz belőle jóminőségű húskészítményt gyártani. Ezen segít a szoluprát, ami visszaadja a hús vízmegkötő képességét, javítja az állagot és elősegíti a fűszerezés hatékonyságát. Ugyanerre a célra szolgál a nátrium-tripolifoszfát adalék is.

Cikkszám: 11,018,000,015,031 Kategória:

Leírás

Származási hely: EU

A tetra-nátrium-pirofoszfát (szoluprát) adalékot, a húsipar a hideg húsok vízmegkötő-képességének javítására, stabilizátor-ként használja.

Bővebben:

A tetra-nátrium-pirofoszfát vagy szoluprát vízmegkötő adalékanyagot (E450 iii), a húsipar a hideg húsok vízmegkötőképességének javítására, stabilizátor-ként használja. Mivel a kihűlt (hűtött, előfagyasztott, fagyasztott) húsok elveszítik vízmegkötő képességüket, a frissen vágott húshoz képest nagyon nehéz belőlük jó minőségű húskészítményt gyártani. Ezen segít a szoluprát, ami visszaadja a hús vízmegkötő képességét, javítja az állagot és elősegíti a fűszerezés és sózás hatékonyságát. Ugyanerre a célra szolgál a nátrium-tripolifoszfát adalék is.

Akit jobban is érdekelnek a felhasznált húsok fizikai és kémiai tulajdonságai, illetve az, hogy miért fontos a húsok vízmegkötő képessége, azok ellátogathatnak erre az oldalra: Élelmiszer higiénia – Digitális tankönyvtár.

További információk

Tömeg 1,05 kg
Súly

1 kg

Egységár

4200 Ft