Feketebors, őrölt Standard

1150 Ft20500 Ft (tart. ÁFA)

Cikkszám: 11 012 000 001 051 Kategória:

Leírás

A feketebors, őrölt standard az egyik legkeresettebb és legrégebben használt fűszernövényünk, a magyar gasztronómia elengedhetetlen kelléke.

A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. Amikor a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban van, leszüretelik a szemeit, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A fekete bors a legcsípősebb borsfajta. Egészben, frissen, durvára törve vagy őrölve használjuk.

Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere. Használható gyümölcsök, édességek ízesítésére is.

A borsot egészben, finomra őrölve vagy durvára darálva használják ételek pikáns fűszerezésére. Az egészben hagyott borsszemek levegőtől elzárva hűvös és száraz helyen tárolva bármeddig eltarthatók; megőrzik aromájukat. Egész borsot akkor teszünk az ételbe, ha azt sokáig kell főzni: van idő arra, hogy íze, aromája az ételbe kerüljön.

A legtöbbször őrölt borssal ízesítünk különféle ételeket. Minél finomabbra daráljuk a borsot, annál jobban érezhető az aromája. Ha tároljuk, az őrölt bors apránként veszít aromájából, ezért a legjobb, ha csak használat előtt daráljuk meg, vagy a borsdarálóból közvetlenül szórjuk az ételre.

A feketebors, őrölt standard ot fény és aromazáró tasakban árusítjuk, hogy ne veszítse el az erejét és aromáját. Felbontás után érdemes hasonló módon tárolni!

Származási hely: Vietnam vagy Brazília

A feketebors, őrölt standard termékünk a legjobb minőségű, tisztított egész feketeborsból való őrlemény. Amennyiben még jobb minőségű feketeborsot szeretne vásárolni, úgy próbálja ki az alábbi termékünket is: feketebors, őrölt prémium.

Fenti leírás alapját a feketebors wikipédia szócikke adta, amit kiegészítettünk.

További információk

Tömeg N/A
Súly

0.25 kg, 1 kg, 5 kg

Egységár

4.600 Ft, 4.200 Ft, 4.100 Ft