Borsikafű, őrölt
Borsikafű, őrölt Ártartomány: 700 Ft - 11 500 Ft
Vissza a termékekhez
Majoranna, morzsolt
Majoranna, morzsolt Ártartomány: 960 Ft - 2 540 Ft

Kapor mag, őrölt

Ártartomány: 890 Ft - 15 300 Ft

Cikkszám: 11,012,000,041,051 Kategória: Címke:
Leírás

Leírás

A kapor (Anethum graveolens L.) közismert gyógy- és fűszernövény. Népies elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű.

Levele, fiatal virága és beérett termése egyaránt alkalmas fűszerezésre. A hajtásokat és a leveleket frissen és szárítva is használjuk. Zöld virágos részét (Anethi folium) nyersen és szárazon morzsolva, magját (Anethi fructus) egészben és darálva is fogyasztjuk. Átható aromáját illóolajok adják.

A magyar konyha régi, kedvelt fűszernövénye. Nélküle elképzelhetetlen a kovászos uborka, a túrós lepény, a tökfőzelék, kapros-túrós palacsinta. Használják levesek, főzelékek, saláták, egyes hal, gombaételek, körözöttek, mártások, túró ízesítésére, a kovászos uborka, a paprika, a savanyú káposzta és a tök eltevésénél. Szinte minden friss és eltett savanyúságba alkalmazható.

Gyakran használják fűszeres ecetekben és páclevekben, likőrökhöz. A friss zöld kapor az erdélyi ordás-palacsinta ízesítője; a tökfőzelékhez szinte elengedhetetlen. Őrölt magjával a véres hurkát ízesítik. Több étel frissen vágott kaporral meghintve (pl. székelygulyás) különösen ízes lesz.

A kapormártás, illetve -leves nálunk kedvelt csemege. A frissen szedett, zsenge hajtásaiból készített kaporszósz főtt húsokhoz, húsgombócokhoz, hal-, rák- és csigaételekhez is kiváló.

Fűszerezésre, ízesítésre felhasználja a konzerv-, a cukor-, a likőripar, de megtalálható az illatszeripar készítményeiben is. Az élelmiszeriparban főleg tisztított illóolaját használják.

Származási hely: India

Egységár: (0,25.kg) 3160.-/kg (1.kg) 3560.-Ft/kg (5kg) 3060.-Ft

További információk

További információk

Tömeg N/A
Súly (kg)

0,25

,

1

,

5