Leírás
A burgonyakeményítő egy természetes, növényi eredetű sűrítő- és állományjavító alapanyag, amelyet burgonyából vonnak ki: a gumókat megtisztítják, aprítják, kipréselik a nedvüket, majd szűrés, centrifugálás és szárítás után kapják meg a tiszta, fehér, szagtalan és íztelen port. Fő komponensei az amilopektin (~75–80%) és az amilóz (~20–25%), így jó vízmegkötő és sűrítő tulajdonságú
Felhasználás:
-
Kitűnően alkalmas levesek, főzelékek, szószok, pudingok, mártások sűrítésére
-
Süteményekhez levegősebb, puhább, omlósabb tésztát eredményez
-
Gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is bátran használhatják, illetve fehér liszt helyett kiváló alternatíva lehet tésztákban és pékárukba
-
Sütéshez, főzéshez hideg vízben elkeverve, majd az ételhez adva fejti ki legjobban hatását
Előnyei:
-
Semleges ízű, nem változtatja meg az étel eredeti aromáját
-
Nagyon jó sűrítő hatás, csomómentesen oldódik
-
Növényi és allergénmentes (glutén-, tojás-, laktózmentes), vegán és vegetáriánus étrendben is használható
Pormentes, gazdaságos, gyors és intenzív sűrítés érhető el vele
Táplálkozási érték:
100 g burgonyakeményítő:
-
Energia: 346 kcal
-
Szénhidrát: 83–86 g
-
Fehérje: 0,5–1 g
-
Zsír: 0 g
Megkülönböztetés:
Nem azonos a „burgonyaliszttel” – a burgonyaliszt ízes, míg a burgonyakeményítő diszkréten semleges ízű és selymes állagot ad az ételeknek
Felhasználási tipp:
Gluténmentes kenyerek, sütemények, piskóták, pudingok, és raguk tökéletes állagú, selymes végeredményéhez használható – már kis mennyiség is látványosan javítja a textúrát
Származási hely: EU
Egységár: 1800.-Ft/kg
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|