Burgonya keményítő – 1 kg

1 800 Ft

Cikkszám: 11,017,000,001,031 Kategória:
Leírás

Leírás

A burgonyakeményítő egy természetes, növényi eredetű sűrítő- és állományjavító alapanyag, amelyet burgonyából vonnak ki: a gumókat megtisztítják, aprítják, kipréselik a nedvüket, majd szűrés, centrifugálás és szárítás után kapják meg a tiszta, fehér, szagtalan és íztelen port. Fő komponensei az amilopektin (~75–80%) és az amilóz (~20–25%), így jó vízmegkötő és sűrítő tulajdonságú

Felhasználás:

  • Kitűnően alkalmas levesek, főzelékek, szószok, pudingok, mártások sűrítésére

  • Süteményekhez levegősebb, puhább, omlósabb tésztát eredményez

  • Gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is bátran használhatják, illetve fehér liszt helyett kiváló alternatíva lehet tésztákban és pékárukba

  • Sütéshez, főzéshez hideg vízben elkeverve, majd az ételhez adva fejti ki legjobban hatását

Előnyei:

  • Semleges ízű, nem változtatja meg az étel eredeti aromáját

  • Nagyon jó sűrítő hatás, csomómentesen oldódik

  • Növényi és allergénmentes (glutén-, tojás-, laktózmentes), vegán és vegetáriánus étrendben is használható

Pormentes, gazdaságos, gyors és intenzív sűrítés érhető el vele

Táplálkozási érték:
100 g burgonyakeményítő:

  • Energia: 346 kcal

  • Szénhidrát: 83–86 g

  • Fehérje: 0,5–1 g

  • Zsír: 0 g

Megkülönböztetés:
Nem azonos a „burgonyaliszttel” – a burgonyaliszt ízes, míg a burgonyakeményítő diszkréten semleges ízű és selymes állagot ad az ételeknek

Felhasználási tipp:
Gluténmentes kenyerek, sütemények, piskóták, pudingok, és raguk tökéletes állagú, selymes végeredményéhez használható – már kis mennyiség is látványosan javítja a textúrát

Származási hely: EU

Egységár: 1800.-Ft/kg

További információk

További információk

Tömeg 1 kg