Leírás
A fűszerpaprika-őrlemény, különleges pirospaprika, a közönséges paprikából (Capsicum annuum) készült finomra őrölt por. A magyar gasztronómia jellegzetes fűszere, de számos más országban is használják. A fűszerpaprika őrlemény, különleges jelzője csak a legjobb minőségű termékeket jelölheti.
A fűszerpaprika-őrleményeket az érzékszervi tulajdonságok, a fizikai, a fizikai-kémiai, illetve a kémiai jellemzők alapján a következő minőségi csoportokba (minőségekbe) kell sorolni:
– különleges vagy osztályon felüli paprika (min. 140 ASTA, import termékek esetén min. 160 ASTA)
– csemege vagy I. osztályú paprika (min. 100 ASTA)
– édesnemes vagy II. osztályú paprika (min. 80 ASTA)
– rózsa (80 ASTA alatt)
Származási hely: Spanyolország
Mi a legjobb minőségű különleges spanyol paprikát használjuk és ajánljuk mindenkinek, mert ennek a minősége egyenletes és biztonságos. A fűszerpaprika őrlemény, különleges pirospaprika a legjobb választás, mindenkinek, aki kolbászt szeretne keverni a saját receptje alapján!
Természetesen kiváló minőségű magyar paprikát is be lehet szerezni, mi is forgalmazzuk, de meggyőzödésünk, hogy a hosszú távú egyenletes minőséghez a spanyol paprikát kell használni. Ha magyar paprikát szeretne mégis, akkor kattintson ide!
Amennyiben kolbász töltésre adja a fejét, jó szívvel ajánljuk az alábbi céget, ahol a belet is be tudja szerezni hozzá! Holundarm Kft, a kimondhatatlanul magyar.
Az alábbi linken megtalálható a Magyar Élelmiszerkönyv paprikával foglalkozó része (2013): MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-211 számú irányelv Fűszerpaprika Ground paprika
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_paprika#A_pirospaprika_min%C5%91s%C3%A9ge