Leírás
A kukoricakeményítő egy természetes, fehér, szagtalan, finom por, amelyet a kukorica magjának endospermiumából vonnak ki. Elsősorban sűrítő- és állagjavító anyagként használják mártások, szószok, levesek, főzelékek, pudingok és desszertek besűrítésére, valamint sütemények tésztájában az omlósabb, lágyabb állag elérésére. A kukoricakeményítő gluténmentes, így kiváló alternatíva gluténérzékenyek számára.
Felhasználása során ajánlott a port hideg folyadékban elkeverni, majd ezt a keveréket forró ételbe csorgatva sűríteni az ételt. Egészségügyi szempontból könnyen emészthető, kíméli az emésztőrendszert, és prebiotikus hatású, támogatja a bélflóra egészségét. Különösen alkalmas puffadás, gyomorégés csökkentésére, illetve érzékeny gyomrú vagy lábadozó személyek diétájában.
Emellett a kukoricakeményítő házi kozmetikumok és környezetbarát tisztítószerek alapanyagaként is használható, például napégéses pakolásokhoz vagy ezüstfényesítőkhöz.
Ez a sokoldalú, természetes alapanyag tehát erősíti az ételek állagát, könnyen illeszthető különböző diétákba, és háztartási használatra is alkalmas.
Származási hely: EU
Egységár: 2200.-Ft/kg
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|---|
Súly (kg) |
1 |